Dost Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Foruma Hoşgeldiniz!!İyi Zaman Geçirmenizi Dileriz!!DostForum
 
AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Taraftar Grupları ve Takımlar

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
FreeKiLLeR
Adminstatör
Adminstatör
FreeKiLLeR


Mesaj Sayısı : 210
İtibar : 1
Kayıt tarihi : 28/07/10
Yaş : 28
Nerden : Balıkesir

Taraftar Grupları ve Takımlar Empty
MesajKonu: Taraftar Grupları ve Takımlar   Taraftar Grupları ve Takımlar I_icon_minitimeCuma Ağus. 27, 2010 8:35 am

- ULTRASLAN (GALATASARAY) -
Galatasaray'ın taraftarlarını tek bir çatı altında toplama amacıyla kurulan Ultraslan, 14 Şubat 2001 "doğumlu". Adını 1960'lı yıllarda İtalya'da ortaya çıkan fanatik taraftar grubu ultras'lardan aldı. Maç içinde yapılacak tezahüratları, açılacak afişleri belirleyen Ultraslanların büyük kısmı üniversite öğrencilerinden oluşuyor. Ultraslanların Hell, Sultans, Ölümüne, Karşı, Uni gibi alt grupları var.








- TEKSAS (BURSASPOR) -
Mekanları, Bursa ****** Stadı'nın kale arkası tribünü. Gaziantepspor Başkanı Celal Doğan'ın "Bu seyirci bende olsa Gaziantep'i şampiyon yaparım" şeklindeki açıklaması bu taraftar grubunun ne kadar ateşli olduğunu açıklıyor. Beşiktaş karşıtı olan grubun, bu sezon İnönü Stadı'ndaki karşılaşmada ne gibi organizasyonlar yapacağı merak ediliyor. Söylenenlere göre Teksas grubu, Çarşı grubunun bulunduğu kapalı tribünden 400'e yakın bilet almayı planlıyor. Yaptıkları trübün showlarıyla adından söz ettiren bu grup, 1970 li yıllarda zonguldak deplasmanına organize şekilde giderek türkiyede deplasman kültürünü başlatmıştır. zonguldak deplasmanı esnasında taraftar ve polis arasında olaylar yaşanmış, olayı yaşayan polislerin 'nereden geldiniz siz? teksas tanmı?' demesi ve taraftar konvoyunun geleceğini diğer ekiplere 'dikkat edin teksas konvoyu geliyor' şeklinde söylenmesiyle bursaspor taraftar grubunun ismi teksas olarak kalmıştır.





- GECEKONDU (ANKARAGÜCÜ) -
Türkiye'nin en fanatik taraftar grupları arasında Gecekondu'yu da sayabiliriz. Bu taraftar grubunu Ankaragücü'nün kale arkası taraftarları oluşturuyor. Taraftarların büyük bir çoğunluğunun, gecekonduların ağırlıkta olduğu Çinçin, Yenidoğan gibi semtlerde yaşaması nedeniyle bu adı almışlar. Yıllar önce maçta çıkan bir kavga nedeniyle Göztepe'den hiç hazzetmiyorlar. Maçlarda kardeş takımları Bursaspor için tezahürat yapmayı da ihmal etmiyorlar.




- ÇARŞI (BEŞİKTAŞ) -
Çarşı grubu yaratıcı tezahüratlarıyla ünlü. Tezahüratları kimi zaman Fenerbahçe ve Galatasaray tarafından da taklit ediliyor. Kapalı tribünden vazgeçmeyen grubun liderleri Alen Markaryan. Pankartlarını hazırlarken Grup Yorum'un şarkılarından, Nâzım Hikmet'in şiirlerinden ilham alıyorlar. Tribünlerde çember içinde bir a harfinin (anarşizmin sembolü) bulunduğu pankart açıyorlar. Maçlardan önce Beşiktaş'taki Kazan birahanesinde toplanıyorlar. Siyasi ve toplumsal olayları da pankartlarını yansıtıyorlar. "Çarşı savaşa karşı", "Çarşı nükleer santrallere de karşı", "Hepimiz zenciyiz" gibi.




- LADIES OF BEŞİKTAŞ (BEŞİKTAŞ) -
Ladies of Beşiktaş internette tanışan dört Beşiktaşlı kadın tarafından kurulmuş. Aralarında öğrenciler de var, evli ve çocuklular da. Maçları numaralı tribünden izliyorlar. Aynı formayı giyiyorlar. Top kaleye yaklaştığında çığlık çığlığa bağırıyorlar.








- ÜNİFEB (FENERBAHÇE) -
1998'de Boğaziçi Üniversitesi Fenerbahçeliler Birliği'nin (BUFEB) kurulmasıyla temelleri atılan oluşum farklı üniversitelerin katılmasıyla 2000'de ÜNİFEB adını aldı. Tezahüratlar kadar görsel şovlara da önem veriyorlar. Maçlarda dev bayraklar açıyorlar. Kendilerini sadece bir tribün grubu olarak görmüyorlar. Sivil toplum örgütü olduklarını söylüyorlar. Toplumsal duyarlılık projeleri hazırlıyorlar. Çocuk Esirgeme Kurumları'nı ziyaret ediyor, köy okulları için kitap toplama kampanyaları düzenliyorlar.








- GENÇ FENERBAHÇELİLER (FENERBAHÇE) -
Amigoluğunu Sefa'nın yaptığı gruptakiler 15-30 yaş arasında. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Migros tribününde konuşlanıyorlar. Boğaziçi Köprüsü'ne asılan Galatasaray bayrağının iplerini onlar kesti. Ayrıca rakip seyirci alınmayan İnönü Stadı'ndaki derbiye Beşiktaşlı kılığında girdiler.






- ÇILGINLAR (TRABZONSPOR) -
1970'li yıllarda ortaya çıkan Çılgınlar Grubu, Trabzonspor'un en eski taraftar gruplarından. O dönemde Avni Aker Stadı'nda kale arkası tribünü olmadığı için Maraton tribününde toplanmışlar. Şu anda kale arkası tribününde konuşlanmış durumdalar. Çılgınlar'ın tribünde söyledikleri tezahüratlardan biri onların İstanbul'daki kulüplere olan düşmanlığını ve şampiyonluğa ne kadar hasret kaldıklarını anlatıyor: "Haydi gel benimle ol, yeniden şampiyon ol / Gülelim seninle o İstanbul'a / Hasret dolu yılları silelim birer birer / Gün olur geri döner güzel günler."







- ALKARALAR (GENÇLERBİRLİĞİ) -
2002'de Gençlerbirliği Taraftarlar Derneği internet sitesinin forumunda tanışan bir grup taraftar, maçları beraber izlemeye başlamış ve kendilerine Alkaralar ismini seçmişler. Kulüp başkanlarıyla bir türlü anlaşamıyorlar. İlhan Cavcav'a hep muhalifler. Grubun internet sitesinde yazanlara göre İlhan Cavcav, Alkaralar taraftar grubunun kendisi aleyhine tezahürat yapmasına kızarak onların toplandığı Maraton tribününe kombine bilet uygulamasını kaldırmış.






- KIZILCIKLI (ESKİŞEHİRSPOR) -
Anadolu'da taraftar kültürünün oluşmasında Eskişehirspor'un önemli bir yeri var. 1970'lerde Türkiye'de ilk defa tribün koreografisini yapan Es Es'ler'in en ünlü taraftar grubu Kızılcıklı. Bu taraftar grubu, adını Eskişehir'deki Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Caddesi'nden aldı. Basın açıklamalarını bile bu caddede yapıyorlar.







- TATANGALAR (SAKARYASPOR) -
Tribün desteği konusunda nam salan önemli gruplardan biri de Tatangalar. Grubun adı Kızılderili dilinde bizon anlamına gelen Tatonka'dan geliyor. Grubun kuruluş aşamasında görev alan Kırıntı Fuat, Tatonka kelimesini Kevin Costner'ın "Kurtlarla Dans" filminde duyuyor. Başlarda kullanılan Tatanka ismi söyleniş zorluğu nedeniyle yerini Tatanga'ya bırakıyor. Tatangalar deplasmanlar için saatlerce otobüs yolculuğu yapıyorlar. Sakarya'nın ünlü caddesi Çark Caddesi'nde yaz-kış Sakaryaspor atkılarıyla dolaşıyorlar.







- KARŞIYAKA ÇARŞI (KARŞIYAKASPOR) -
Grubun en ünlü sloganı "Cennet cehennem fark etmez, Karşıyaka affetmez". "İstanbul'dan hangi takımı tutuyorsun?" gibi bir soru onları çileden çıkarabilir. Çünkü sadece Karşıyaka'yı desteklerler. Basketbol takımları Pınar Karşıyaka'yı da es geçmeyen Çarşı grubu, kendi evlerinde oynadıkları maçlarda mutlaka tribünleri dolduruyor. Futbol maçlarını aratmayan tezahüratlar yapıyor.








- TARZANLAR (VESTEL MANİSASPOR) -
Vestel Manisaspor'un en bilinen taraftar grubu. 1931 yılında ilk olarak Sakaryaspor adıyla kurulduğu için Sakaryaspor'a karşı sempatileri var. Tatangalar'ı da kardeş taraftar grubu ilan ettiler. Kale arkasına astıkları ve üzerinde "Ne deprem yıkar bizi ne de kaza, tek aşkımız Manisakarya" pankartı dostluklarının bir kanıtı.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://dostforum.yetkinforum.com
 
Taraftar Grupları ve Takımlar
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Dost Forum :: Spor Toto Süper Lig :: Taraftar Gruplar-
Buraya geçin: